Ikke lett å være syk

Vår kjære lille Yoshi har blitt syk. Ikke sånn akutt syk man merker med en gang, men en mer snikende og skjult sykdom.

Det begynte med at han var urovekkende rolig, og ble utrolig tynn etter noen dager hos oss, siden han ikke ville spise noe særlig. Så vi dro til dyrlegen, som kunne konstantere at han hadde vondt på venstre side av kjeven og rundt øret, så vi fikk en resept på smertestillende og en injeksjon smertestillende.

_MG_8407red

Vi merket at hanikke ble så mye kvikkere, så etter et par dager når han begynte å kaste opp maten, dro vi tilbake. Igjen ble det konstantert vondt i kjeve/øre. Ny injeksjon smertestillende.

Det følte jeg meg ikke helt trygg på, så jeg ringte en annen vet, og vi fikk time en halvtime etter. Der følte jeg vi ble tatt mer på alvor, så Yoshi ble lagt inn for dagen. Røntgen av hode, kontrastrøntgen av mage, utvidede blodprøver som viste høyt antall hvite blodceller, og lavt antall røde. I tillegg et skummelt lavt blodsukker. Alt annet var helt fint.

Han hadde en ganske stor infeksjon i kroppen, hoven muskulatur og stemmebånd, og en lever som ikke var helt med på jobben sin. Den produserte nemlig ytterst små mengder av proteinet albumin, om det i det hele tatt ble produsert noe.

received_10153809379036427

Resultatet var at han fikk blodoverføring, antibiotika-kur, kortisonkur, flytende smertestillende og noe som skal beskytte magen mot magesår.

Vi har nå fullført anitbiotika-kuren, smertestillende skulle kun gies i 3 dager, og kortisonen er nå kuttet ned. Og ting ser ikke ille ut! Selvfølgelig så kunne ting vært bedre, men vi prøver å være positive! Det er fremdeles lavt nivå av albumin, men det positive er at det virker som kroppen hans produserer dette selv nå, da albumin’en han fikk igjennom blodoverføringa er «brukt opp» innen nå.

_MG_8455red

Så lille Yoshi er nå i full aktivitet, stemmen er tilbake, han har ikke vondt, og er rett og slett en liten rakett!

 

_MG_8403red

_MG_8411red

_MG_8407red

Og vi har selvfølgelig kontakt med oppdretter, og vi har fått en suveren oppfølging og hjelp i henne 🙂

Legg igjen en kommentar